dimarts, 3 de març del 2009

CRONICA PRIMERA ETAPA DE LES TRAIL SERIES CISTER

EL CLUB EXCURSIONISTA MONTBLANC COMENÇA LA TRAIL SERIES CISTER

El passat diumenge dia 11 de Gener, 23 membres del Club Excursionista Montblanc prengueren part en aquesta nova aventura: Trail Series Cister, que consisteix a fer la Ruta del Cister a peu en diferents etapes.
En aquest cas va ser la primera etapa Poblet-Vallbona de les Monges amb un recorregut total de 24,840 km i amb un desnivell aproximat de 600 m.

Tot va començar a les 8 del matí a les portes del Monestir de Poblet. Allà se’ls hi va entregar a cada un dels participants un “forfait” on s’havia de segellar a cada monestir.
Després de segellar a Poblet, van emprendre el camí en direcció cap a l’Espluga de Francolí, avançant algun tram, per carretera.
Deixant el poble endarrere, van circular per pistes sense gaire desnivell. Un cop van creuar l'autopista, el camí, vorejat de conreus, es va tornant més bonic.

A partir d’aquí es van enfilar cap a la Serra del Tallat, fins arribar al Santuari que porta el mateix nom, on allà es va fer una parada per esmorzar una mica amb cafè calent.
La boira tan espessa els va impedir de gaudir de les vistes espectaculars que ofereix en aquest punt: L'Urgell, la Segarra, la Conca de Barberà, fins i tot el Mar.
Van baixar pel mateix senderó i van seguir la pista en lleuger descens que aviat els va portar fins l'encisador llogarret de Montblanaquet.Van sortir del poble i després d'una curta pujada van enfilar un sender de baixada que cada cop els va mostrar el seu objectiu més a prop fins arribar al Monestir de Vallbona de les Monges a les 14:00h. I un per un, van anar a segellar el forfait.

Val a dir que la boira espessa i el fang dels camins van ser un hàndicap pels aventurers.

I aquí va finalitzar la primera etapa de la Trail Series Císter. El proper diumenge dia 25 de gener es celebrarà la segona etapa d’aquesta aventura.
Tothom que es vulgui apuntar ho pot fer a través del correu cem_muntanya@hotmail.com bé en el blog http://montblancxtrem.blogspot.com/ .

Agraïr la col·laboració de les Oficines de Turisme de Montblanc, així com l’Oficina de Gestió de la Ruta del Císter, les germanes del Monestir de Vallbona de les Monges i la Beep de Montblanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FOTOS PRIMERA ETAPA

FOTOS TERCERA ETAPA

FOTOS CINQUENA ETAPA